Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2008. június 7., szombat

Coming out

Persze, Matyi világa, de én Matyi anyukája vagyok, szóval áldozhatunk rám is egy bejegyzést, nem? Főleg, ha ezzel nagy tehertől szabadulok meg (bár sajnos (?) nem a szó szoros értelmében)...

Na akkor vágjunk bele, hiszen itt az ideje!

Kedves Világ, FAO*, MTA, különböző gazdaságkutató intézetek, barátok, rokonok, ismerősök! Nem bírom tovább elviselni, hogy ártatlanul okoljátok tovább a fogyasztói spirálba bepöndörödő, egyre több rizst csipegető kínai és indiai barátaimat! Azt sem szeretném, ha egy percre is elhinnétek, hogy az egésznek bármi köze van a bioüzemanyaghoz! Ugyan már!

Vegyük észre, valljuk be, hiszen a vak is láthatja: ez az egész élelmiszerválság annak köszönhető, hogy megállás nálkül zabálok! Teljesen logikus az egész: miért pont a rizs ára emelkedne annyira? Persze, hogy azért, mert tej helyett már hónapok óta rizstejet iszom! Meg rizses rizst rendelek a Vegafood-tól! Gabonaárak? Keksz! Tészta! Péksütemény! Nem folytatom.

Egyelőre még csak lelkileg visel meg ez az egész, mert azzal, hogy egy hadseregnyi kaját megeszem, pont tartom a Matyi előtti súlyomat, de mi lesz, ha rákap a reszelt almára, cékla- vagy salátafőzelékre, vagy valami egyéb nyalánkságra? Akkor majd ki szívja le rólam a zsírt?

A lényeg, bocsássatok meg, én is próbálok megbocsátani magamnak!



* ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete
A coming out kifejezés átvitt értelemben (a szexuális irányultságtól és identitástól függetlenül) is használatos másfajta, népszerűtlen vagy kevéssé ismert tulajdonságok bevallására.

0 megjegyzés: