Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2008. szeptember 1., hétfő

Matyi nyolc hónapos


Szalad az idő, Matyu egy hónappal idősebb lett, az én szabadságom meg egy hónappal rövidebb... Na jó, fel a fejjel, a lényeg Matyi, aki most már tényleg nagyonnagyfiú, nagyonnagyfiús szokásokkal és tudománnyal.

Visszaolvasva az előző "szülinapi" bejegyzést, a következő fejleményekről számolhatok be:


  1. a 1/4 8-as kelés már nem esemény, a szürke hétköznapoknak is megadatik ez az öröm. (Igazán különleges alkalmakkor, mint például szombaton, láztól és torokgyíktól sújtva a reggel 6-os pörgést is szíves-örömest beszavazza nekünk Matyu, érzi, hogy mire vágynak az ősök.)

  2. a lottó főnyeremény még mindig várat magára (persze ez nem fejlemény, szóval mondjuk inkább azt, hogy még csak közeledik, pedig Robival minden hétvégén megbeszéljük, hogy tényleg jó ez a planning fázis, de most már szívesen implementálnánk).
A nagy nap egyébként nagyon nagy genyóságot tartogatott Matyu számára, amit még nem szeretnék elkiabálni, csak röviden annyit (ezt tegnap hallottam DeNiro-tól), hogy ferberizálom a gyereket. Brühühü... De azért voltunk nagyot sétálni is, meg hintáztunk is több helyen, meg a kedvencét kapta ebédre (hahaha, nagy kunszt, mindent imád).

És akkor az adatlap:

Neve:Bobi, Matyu (Anya szerint), Bubi, Sziszi, Tyutyevác (Apa szerint), Tököjszi (Nagyi szerint), Feneketlen Bendő (indiánok szerint, akikkel Nagyi beszélt)
Súlya:9500 gramm. Előző havi 70 dkg-os súlynövekedésre azt írtam, hogy durva, na akkor ez a mostani 73 dkg-os mi? Mondjuk nagyon nem kell meglepődni, remek huzata van a srácnak, kúszni nem nagyon kúszik, a folyamatos álldogálástól pedig nem fogy az ember fia.
Magasság: hálás köszönet Áginak a módszerért, Matyu Norman Mailer: A hóhér dala I. és II. közé szorítva 70 cm magas. Vagy alacsony, én többre számítottam. Persze az amerikai 6-12 hós méretezésű cuccok már elég passzentosak, szóval lehet, hogy nem kéne méret ügyileg paráznom.
Fogak száma: minimum 5, de lehet, hogy 6. Az alsó kettő derült időben már tisztán látható, az ezek után következő két felső kettes (vámpírka!) is egyértelműen kint van, és ma csikizés közben úgy néztük Nagyival, hogy a két felső első is vagy kint van már, vagy legkésőbb holnapra kifigyelnek. Vállat és állat minden esetre pittpullt meghazudtoló módon harap.
Kedvenc étel: hahaha, ahogy az a fentiek után nem meglepő, minden!!! Aki enni látja, szörnyülködik (főleg Zsizsike), 10 alkalomból 7-8-szor véletlenül lecsusszan a másnapra szánt adag is ebédre. Látványosan imádja a brokkolit krumplival, a céklát krumplival, és a cukkini-répa-krumpli mixet. És már mindenevő, megy a pipiturmix és a kifli csücsök is (bár egyértelmű glutén parám van, naponta váltogatom, hogy mit is tartok jónak).
Nem éppen kedvenc étel: ami nem kerül azonnal elé, vagy forró, és még hűteni kell, vagy hideg, és még melegíteni kell. De itt ugye nem az étellel, hanem a kiszolgáló személyzettel van baj, szóval olyan nincs, hogy nem kedvenc!
Kedvenc szó: egyé! (így van kire fognom a súlyomat), báubáubáu, bábábábá, egyeegyeegye, itt-itt, tyetyetye. Minden, a hétvégén hazafelé a kocsiban már nem is értettük egymás szavát Robival, úgy lökte a sódert hátulról.
Kedvenc sláger: János bácsi, annak is különösen a "ding-dang-dong" része, az ugyanis nagyon vicces. Illetve Szabó Lőrincz: Falusi hangverseny, főleg, ha közben nézegetjük hozzá anyuka kb. 30, khmm, akarom mondani 18 éves retró mesekönyvét.
Kedvenc tánc: Elvisen túl vagyunk, hiszen már simán megy az állás, így most valami népies térdrogyasztgatós a menő.
Kedvenc kép: Sziszi kígyó még mindig borzasztó jó, de Klimtről letekeredtünk. Bühü.
Kedvenc műtárgy: A fenti nem túl ígéretes ízlésváltozás (ficam?) legfőbb produktuma a kb. 15-20 éves (mikor nyílt itthon az első IKEA?), kifejezetten csúnya reflektorlámpa nagyi hálójában, amit ha meglát, minden bánat elszáll, és vigyorog ezerrel. Ugyan ezt a hatást lehet elérni a balatoni nyaraló falán lógó fekete kovácsoltvas lámpával. Persze a tikitakik azért még mindig menők.
Kedvenc testhelyzet: állás!!! Mindenbe kapaszkodik és húzza föl magát, a járókában boldogan elácsorog egy órácskát. Na jó, talán felet, hiszen van más dolgunk is.
Kedvenc vicc: Matyu hintázik + Fánka szaladgál (őrjöng) a hinta körül. Matyu autósülésben + Anya kukucsol az ülés és a fejtámla közti résen. Mezei kukucsolás, bárhol, bármikor. Csikimaki.
Kedvenc vigasz: persze ez főleg nekünk kedvenc: a mindent vivő pet palack. A legnagyobb hőbörgésnek is azonnal véget vet, illetve egy nagyon reménytelennek tűnő éttermi étkezést is megment egy megfelelő időben előrántott flakon.
Kedvenc apaszívatás: dolgozós ruhára bukás (örök kedvenc), hétvégén hatkor felkelés
Kedvenc anyaszívatás: ledobom-felveszed-ledobom-felveszed-ledobom..., hatkor felkelés, délutáni alvásnál amint anya bealszik felébredés

0 megjegyzés: