Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2008. július 1., kedd

Matyi fél éves


Kedd. Miért kedd? És ha már kedd, miért nem valami piros betűs? A május 1-i 4 hónapossal, aztán meg a vasárnapi 5 hónapossal annyira hozzászoktunk a közös ünneplésekhez, hogy ez így most kifejezetten fájt.

Gondolkodtam is sokat, mivel tegyük mégis különlegessé a napot, és úgy döntöttem, nem kínzom tovább szegényt az almával, hanem jöjjön az ünnepi őszibarack. Nyammmmm, volt is nagy sikere, cuppogot Matyka ezerrel, ment ki is, be is a finom barackpüré. Mivel édes kettesben fogyasztottuk el ezt az ünnepi étket, barack lett az egész környék. Illetve ami nem lett barackos, az később barackturmixot kapott. Nem is gondoltam volna, hogy lehet még a bukás szépségeit fokozni...

Egy-két adat az ünnepeltről

Neve: Bobi (Anya szerint), Sziszi (Apa szerint), Matyuli (egyezményes, csak hogy tudjuk, kiről beszélünk), illetve legújabban kicsi Flatley (mert a lényeg, hogy minél többször leérjen az a tappancs!)
Súly: 8070 g (ami 2 dkg fogyás előző héthez képest!)
Magasság: azt hogy kell mérni? Utoljára Robi akarta (rém)álmában megmérni a szép emlékű szopisztrájk idején. Na jó, olyan 70-72 cm lehet, az biztos, hogy szép hosszú csóka.
Kedvenc étel: a mindent vivő anyatejen kívűl az őszibarack és a söralátét
Nem éppen kedvenc étel: alma (szerintem azért, mert olyan fura lenyelni)
Kedvenc szó: Grrrrrrrr (gargalizálva), illetve a még mindig szerelmi vallomással felérő, egyre ritkábban osztogatott, de annál többet érő elsuttogott agaaaaaa
Kedvenc sláger: Megy a gőzös
Kedvenc kép: Die drei Lebensalter Gustav Klimttől az örök kedvenc, illetve feljövőben az IKEA "Fantasi Barnslig" triója, abból is a "Sziszi kígyó labdázik a vizilóval"
Kedvenc testhelyzet: hason fekvés (hahaha, de humoros Anya), állás, illetve Flatleyzés (amit esetleg még parázson járásnak nevezhetnénk, de Apa táncos múltja miatt hívjuk csak Flatleynek)
Kedvenc vicc: Apa fejének bokszolása dzsü-dzsü felkiáltások mellett (még mindig, lehet, hogy örök klasszikus lesz...)
Kedvenc szőrős barát: szerintem a nyaktekerésre zenélő, egyre szutykosabb liba
Kedvenc nagyfiú barát: hááát, ha jól látom, Zsombit mindig nagy élvezet figyelni
Kedvenc kiscsaj: na ez nehéz, mert az összes tetszik neki. De ha a korosztályunkban maradunk, akkor szerintem Olgi, mert ő bírja az udvarlást, nem úgy mint Fruzsi, aki sírva menekül
Kedvenc anyaszívatás: hátról azonnal hasra pördülés, majd rinyálás, hogy hason rossz
Kedvenc apaszívatás: vegyélkiazonnalababakocsibólmertinkábbakezedbenakaroksétálniiiiiiiiii, illetve legújabban a Stevie Wonderezés (kicsit tényleg idegesítő fejrázás)

A mi kedvencünk pedig egyre inkább ő, ha ez így értelmezhető.

0 megjegyzés: