Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2008. október 1., szerda

Matyi kilenc hónapos



Úr Isten, mintha tegnap írtam volna, hogy Matyi 8 hónapos. És mintha tegnap előtt született volna. Puff-puff, dirr-durr, röpködnek a közhelyek, de basszus, tényleg röpül az idő!

Na, hát miről is nevezetes ez a 9. hónap? Elsőre a nagy mászós esemény jutna az eszembe, de aztán rá kell jönnöm, hogy van egy dolog, amiről eddig nem írtam, pedig talán semmit nem vártam ennyire. Körülbelül egy hete volt, hogy egy este azt vettem észre, hogy jééé, Matyi ma nem bukott. Ami egy átlag babánál ugye nem lenne nagy esemény, de hát ha egy dolog nem (volt) teljesen százas Matyuban, az ez a bukizás volt. De most már tényleg kezd a múlté lenni.

No, de akkor csapjunk is bele gyorsan a havi adatlap kitöltésbe!

Neve: Matyu, Protkó, Magyar Vándor (Anya szerint), Dudi, Didu, Dudicica (Apa szerint), Bobcsi (Nagyi szerint)
Súlya: 9810 gramm. Végre lassul a növekedés, most már csak 30 dkg-t hízott egy hónap alatt. Nem hiába, a sok fejem állás, rugózás, meg az a kis mászás csak meghozta az eredményét.
Magasság: Basszus, most jut eszembe, hogy elfelejtettük megmérni! Na mindegy, ezért már nem ébresztjük föl, elég volt szegénynek, hogy meztelenül rá lett rakva a tök hideg mérlegre.
Fogak száma: 6! És már látszik mind! Az alsó nyuszikák mindig, a felsők is egyre gyakrabban, persze leginkább akkor, amikor szétrötyögi magát azon, hogy az állát és a nyakát harapdálom, vagy Apa csikizi.
Kedvenc étel: Még mindig minden, ami nem rizs. Ma például a céklás krumplit falta akkora elánnal, hogy egyszerűen nem volt lelkem abbahagyni az előírt 3 dl-nél. Na, igazándiból megpróbáltam, csak akkora hőbörgés lett a vége, hogy odaadtam neki. De imádja a sütőtököt is, lehet, hogy ennek köszönhetően, de magára öltötte a jellegzetes Kuti színt, ugyan olyan kis sárga kínai, mint Nagyi, Pasó vagy éppen én! Kíváncsi vagyok, mikor sikkant majd fel a doktor néni a tenyere láttán, ahogy ez nálunk szokás.
Nem éppen kedvenc étel: Egyszer próbáltuk a céklás rizst, nagyon vagányul nézett ki, de Matyu nem volt hajlandó megenni. Mint tudjuk, az élelmiszerárak világszintű emelkedéséhez is hozzájárul, hogy a többi kicsi kínai is kezd leszokni a rizsről, és átpártolni például a krumplihoz. Matyu ebben is élen jár.
Kedvenc szó: Nem tudni pontosan, mert vagy magában dünnyög szép halkan, miközben tesz-vesz (etyetye, hetyetye...), vagy úgy kajabál, hogy jobb, ha befogjuk a fülünket!
Kedvenc sláger: Most talán épp nincs ilyen, viszont dj-skedik, Apa nagy örömére rátalált a házimozira, és most már nem csak a hangszórót hasznosítja mászókaként, hanem magát a kütyüt is ügyesen kezeli. Ma például bekapcsolta a rádiót, és utána megnyomott egy olyan gombot, amitől a frekvencia helyett a csatorna nevét írja ki. Nekem ezt azóta sem sikerült reprodukálnom.
Kedvenc könyv: 10 kicsi katicabogár. Reggel hangos csatakiáltással üdvözli. Rongyos, illetve bukitól ragacsos.
Kedvenc TV: Hoppá! Eddig ugye tilos volt a TV, apa képes volt a kezét is odatenni Matyu szeme elé, ha épp a nagy ritkán bekapcsolt doboz felé nézett a gyermek. De a múlt héten 8 sportcsatornával egyetemben sikerült szert tennünk Bebe TV-re is, ami osztatlan sikert aratott a fiúk körében. Esténként 10-15 percre bekapcsolódnak az "Elalszunk!" című műsorban, és megnézik, ahogy a paradicsomok, padlizsánok, a bohóc, a malacka, a mozdony és még sokan mások vidáman megfürödnek, fogat mosnak, és örömmel beugranak az ágyikójukba.
Kedvenc tánc: Magyaros rogyasztós, bár már látom, hogy a következő kedvenc a rap lesz, hopp-hopp-hopp ugrál az ágyban.
Kedvenc kép: Váratlan fordulatként visszatért Klimt, és azóta senki más nem érdeki. Reggelente (és ez már nem az a régi 9-10 órai reggel...) ott áll az ágyunk végében, hébe-hóba az arcunkba lép, és lelkesen csapkodja a falat, és (egyre nagyobb sikerrel) próbálja felérni az ágy fölötti képet. Kíváncsi vagyok, mikor fogja a fejünkre kaparászni.
Kedvenc műtárgy: Mióta órákat ácsorog Nagyi komódjánál, sok új kedvenc van. Ezek közül egy kis réztálat emelnék ki, nagyon kellemes a fülnek, amikor azt csócsálja. Persze közben azért fel- feltekint a régi kedvenc tikitakira.
Kedvenc testhelyzet: Na, ezen a téren azért komplexebbé vált a helyzet. Persze, az állás még mindig király, de ott van a remek hason fekvés, meg a fejen állás! A vicc, hogy az utolsó kettőt leginkább szopizás közben szereti űzni, ami számomra egyre kevésbé kellemes élménnyé teszi az eseményt. De már Apa számára is izzadságos munka, ha Matyuka közöttünk fekve étkezik, ugyanis ő próbálja leszorítani kicsi mókust... Ja, és a testhelyzetnél már csak a testhelyzet változtatás jobb! Szépen végigkapaszkodni járókától asztalig, asztaltól kanapéig... Éljen a kis magyar vándor!
Kedvenc vicc: Kukucs és csikimaki továbbra is remek móka. Hatalmas rötyögést lehet kiváltani állcsócsálással, nyakharapdálással. Na de ami a legeslegjobb, az a börömmm-börömm-börömmm. Minek hívják ezt? Szóval Matyu berregteti a száját, és az ujjaival birizgálja közben. Haladó verzió, hogy Apa/Anya berreg, Matyu birizgál. Ezt már olyan magas fokon űzzük, hogy ma délután tőlünk zengett (és rajtunk röhögött) egy fél bevásárlóközpont.
Kedvenc apaszívatás: Házimozi birizgálás, hangfal szerelés.
Kedvenc anyaszívatás: Mostani, rendszeresülni látszó alvási szokások, cakk und pakk!

1 megjegyzés:

Great írta...

Gratulalok a kis kilenchonaposodnak!!!
Boldog hofordulot!

Azt hittem,csak Hugo bukik ennyit.Neha elkepeszto...:)