Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2008. május 4., vasárnap

Szupernagyi - május első vasárnapja alkalmából


Neeem, nem arról a furcsa filmről szeretnék írni, az itteni főszereplő sokkal szuperebb, és nem szerepel semmi Pernahajder Roderick Campbell sem a történetben.

Ez a Szupernagyi az "író" anyukája, Matyuli egyik legtehetségesebb szolgálója.

Szupernagyinál nincs bátrabb, ő az, aki nem ismer félelmet, és ahogy az a csúnya kócos bácsi mondaná, bevállalja a leghúzósabb dolgokat is. Nem elég, hogy nem tart a környék felverésétől, és gyomor összerándulás nélkül bevállalja bármikor Matyuli sétáltatását, folyamatosan a "fejlődési to do lista" olyan pontjainak kipipálásával sokkol, amiktől én, mezei anyu, rettegek.

Nem tudok úgy hazajönni (na jó, igazándiból lelkiismeret furdalás közepette, aggódva hazarohanni) kedvenc szabadidős programjaimból (bevásárlás, orvos látogatás, esetleg fodrász), hogy ne kelljen szembesülnöm azzal, hogy neki már megint sikerült valami, ami nekem nem. És a legjobb, hogy ezt oltári természetességgel, magától értetődőként tálalja. "Jaaa, persze, hogy késsel-villával ebédelt a gyermek, utána pedig direkt kérte, had aludjon már egy kicsit."

Jó, ez az utolsó mondat nem igaz, de íme egy közel sem teljes lista azokról a dolgokról, amiket Matyi az ő felügyelete alatt ért el:
  • első játszás a kiságyban, kisördög átmeneti elűzetése


  • első ordítás nélküli elalvás a pihenőszékben (előző produkciónál egy fokkal könnyebb, hiszen itt soha nem lakott kisördög)


  • első napközbeni alvás kiságyban (na jó, nem lerakás, magunktól elalvás, de azért így is csodaszámba megy)


  • első hason fekve felkönyöklés (mondjuk ebben a műsorszámban Matyi viszi a prímet, annyira utálja, hogy élete 10. hason fekvésénél 5 másodpercen belül piff megpördült, és már háton is volt, és ezt a menekülési módszert azóta is lelkesen alkalmazza. Lehet, hogy ő lesz az első háton kúszó gyermek. Vagy Nagyi valahogy ezt is megoldja.)


  • első alvás a kifejezetten altatásra szánt 2. számú babakocsiban
És mi az, amiben nem ő volt az első? Este magunktól kiságyban elalvásban, de persze csak azért, mert nem itt lakik. És az első Apával fürdésben, mert ő nem Apa. De több azt hiszem tényleg nincs.

Köszi Mamzli, hogy egy Szupernagyi és Szuperanyu vagy! Remélem, hogy abból, hogy nekünk volt egy Acsi szupernagyink, és most Matyulinak is van egy szupernagyija, valamikor majd csak az következik, hogy egyszer én is szuper leszek!

0 megjegyzés: