Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2009. április 1., szerda

Matyi 15 hónapos


Szegény Matyi már inkább 16, mint 15 hónapos, szóval tényleg itt az ideje lejegyezni a legfontosabbakat, mert könnyen úgy járunk, hogy nem lesz különbség a 15 és 16 hónaposként felcímkézett állapot között. Ja, bocs, egy biztos lesz: a súly. Mert az aztán kitartóan nő!

Neve: Mindenki marad a saját kedvenceinél, én Matyuzok, Apa Dudicicázik, meg Cicafiúzik... Zsombi által adott Matyusz nekem nagyon a szívemhez nőtt, gyakran hívom így. A hónap újítása Nagyié, aki Brummogomnak (is) hívja Gyuszicicát (ez az enyém, Husi Gyusziból, meg a családban kötelező cicából!). Teljesen igaza van, ha egész nap csak brummog, azt nyugodtan lehet a kedvenc szaván szólítani!
Súlya: 12630 gramm. Megint közel fél kiló, én erre már nem is mondok semmit! Talán csak annyit, hogy akkor ez lenne a "Ne aggódj, majd lemozogja!" időszak? Köszi!
Magasság: Passz. De egy-két naci egyre viccesebben libeg a bokája fölött.
Fogak száma: Kb. 8,07. Mondjuk vicces, hogy arról a kis 0,07-ről egy pár napig azt hittem, hogy visszabújt (höö??), ugyanis hiába kerestem. Aztán kiderült, hogy csak nem ott van, ahol keresem. Is nem oldalt tévesztettem, hanem a (szerintem) soron következő hármasok helyett Matyukám egy négyest szenvedett ki magából! Cuki!
Kedvenc étel: Van egy új, aminek nagyon örülünk, ugyanis ezzel megvan a (nagylábujj és a hátsó hajszerkezet után) a harmadik bizonyíték arra, hogy Apával, ha nem is túl közelről, de azért valahogy mégis csak rokonok! Szóval úgy falja a szőlőt, mint kacsa a nokedlit. A kacsa pedig úgy falja a nokedlit, mint Apa a szőlőt. A szőlőn kívül még a hónap felfedezettje a homokkal bolondított kavics, namm-namm! Csodálatosan tisztítja a beleket, a bélrendszeren átfuttatott homok pedig gyönyörű akusztikus aláfestést nyújt a pelenkázáshoz!
Nem éppen kedvenc étel: Passz.
Kedvenc szó: Gá-gá. De olyan erős g-vel, hogy annál már csak az á erősebb. Szerintem full dilinyósnak néz minket mindenki, ahogy állunk a patak fölött a hídon, és Matyu kiabál a (hápi)kacsáknak, hogy gá-gá! Pedig azt még nem is látták, hogy a parkban ugyan ezt kapják a galambok. Meg minden madár. Néha a béka is... Szóval Matyu elég nagyvonalúan kezeli az állatfajokat. Majd biztos az emlősök is kapnak egy nevet, mondjuk röf-röf, oszt annyi!
Kedvenc könyv: Továbbra sem tudom, honnan, de Nagyi megint előkapott egy adag fantasztikus könyvet, most épp valami törpecsalád a kedvenc. Meg a Piroskás húzogatós (vagy mi az, X dimenziós), bár folyamatosan likvidálni akarja Piroskát. A másik ilyenben a hét kisgida közül talán már csak egynek van feje. Szegények, túléltek engem, aztán Nagynénit, különböző vendégharamiákat, aztán jön Matyi, és likvidál!
Kedvenc játék: JÁT-SZÓ-TÉR! Kavicspakolás, kavicsdobálás, kavicsevés. Homokpakolás, homokdobálás, homokevés. Lépcsőzés. Amúgy nagy-nagy-nagy szívecske Olgi napi egyszeri leütése. (Brühü)Idegen járgányok lenyúlása, saját motor negligálása. Bizonyos időszakokban kétpercenként elhúzó repcsiktől, rendszeresen érkező vonatoktól, illetve nagyon ritkán látható autóktól való, nagy öööööööö-vel és mutogatással kísért transzba esés!
Kedvenc barát: Matyi korábbi ismeretségeit a jó időnek köszönhetően mostanság csak mélyíti, és új haverokat is szerzett. Zsombi szomszédúr ugye régi kedvenc, rendszeres esti program (napi váltásban) a "hagggggymennnyekááááááát-hagggggymennnyekááááááát" és a "haggggyjöjjjjjönáááááááát-haggggyjöjjjjjönáááááááát". Zsombi legjobb haverja, Barna, már beszélget velem, aminek nagyon örülök, és nem csak azért, mert tavaly ezt nem sikerült elérnem, hanem mert tök jó fej dolgokat mond! És akkor ott van Barna hugicája, a szuperszmájli édi-bédi Olgi, akit bár Matyu rendszeresen leüt, de szerintem szíve mélyén odavan érte (ő is)! És megismerkedtünk még a(számomra) hihetetlen (még nem egészen) három éves Vandával is, aki olyan kis gondoskodó aranyos leányzó, hogy 1-2 hónapon belül rábíznám Matyut. Na, ők lennének Matyu legközelebbi kertbéli ismerősei, de persze rajtuk kívül van még egy (pár) halom gyerek itt a környéken.
Kedvenc háztartási eszköz: Söprű. Itthon nehéz volt ilyet találni, mert kerüljük a takarítás gondolatát is, de Nagyinál talált egy remeket a kertben. Aztán az itthoni kitartó cserépdobálási, földturkálási akcióknak köszönhetően csak előbújt egy saját is, így már itton is takaríthat. Apropó, takarítás! Márti takinénire annyira rá van durranva, hogy múltkor képes volt a szent szopit abbahagyni, csak hogy köszönthesse. Mással ettől a tevékenységtől elrobbantani se lehet! Ha itt van Márti, Matyit nem is nagyon látom. Mondjuk a takarítási tevékenységnek nem tett túl jót ez a fergeteges barátság, szóval itt tenni kell valamit!
Kedvenc közlekedési eszköz: Na, eljutottunk a tökéletesen mindegy állapotba, csak brummogjon. Sőt, brummognia se kell, mert Matyi szerint úgyis minden brummog. Villamostól sikító rohamot kap az autóban, az pedig nem tudom, feltűnt-e már bárkinek, hogy ezek a piros trolit mennyire gyönyörűek! Repülőkért odavan, múltkor az Árkádban azt vettem észre, hogy néz ki az üvegtetőn, és brümmög. Apával pedig már hétvégente együtt mozgatják az autókat a két garázs között, Matyi szépen bekötve az anyósülésen! Ja, és itthon egyik kedvenc olvasmánya egy autókatalógus. Ez még rendben, de az szerintem már megér egy szemöldökráncolást, hogy a kedvenc képe a multitronic. Bármi is legyen az! Ja, és két autóprospektusunk van, de ő Apa ízlésével összhangban szigorúan az A márkát szereti, a V majdhogynem hidegen hagyja. No comment.
Kedvenc gyógyszertári termék: Ebben a hónapban már kevésbé kellett, de szerencsére kiderült, hogy előző hónapban rémhírt terjesztettem, és Sterimar igenis kapható! Nagy kő esett le a szívemről.
Kedvenc vicc: Az újra felfedezett Bebe Tv-n az este kukucsolós viziló. Meg persze sok minden más, mert ő azért egy elég vidám fickó.
Kedvenc apaszívatás: "Hol van Apa cicije?" című játék. Amit Apa talált fel, szóval magának kereste a bajt, de én nem szólók bele. Minden esetre esténként hallom a fürdőkádból, ahogy felvonyít, amikor Matyi cicin csikizi. Mazo. Ja, nem ez már szado-mazo.
Kedvenc anyaszívatás: Az, amit akkor kapok, ha a játszótér kihagyásával próbálok felmenni a garázsból a lakásba.

Ezzel a hónappal szerintem új korszak kezdődött Matyi életébe, belecsaptunk az igen intenzív társasági életbe, aminek köszönhetően sok jófej barátra tettünk szert! És nem akármilyenekre ám, van olyan köztük, aki állandóan csak vigyorog, és olyanok is akadnak, akik búcsúzóul lábon puszilnak. Na jó, csak Matyit, de azért mégis!

0 megjegyzés: