Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2009. július 7., kedd

Eskem-beskem


Hétvégén Matyu nagyobbik nagynénje elkelt, így egészségileg kicsit megzakkant családunk lagziba vonult. Ez persze egyszerűbbnek hangzik, mint amit végül csináltunk, de röviden tényleg ennyi történt.

Na, talán kicsit bővebben! Elvileg a lényeg, hogy Verocs bizony elkelt. (Apa az esküvőn végig naaagy "SOLD" pecsétet vizionált húgocskája hátára...) De ami Matyi világában azért egyelőre fontosabb, megtörtént, amit a másik, hivatalosan még el nem kelt nagynéni "ezt kizárt, hogy Zsuzsi hagyná" kategóriába sorolt. Zsuzsi (Anya) ugyanis Nagyira testálta a Matyi altatásával, majd ébredés után esküvőre sofírozásával járó feladatot és felelősséget. És itt ugye nem az altatás a lényeg, hanem a jogosítványt 50 (akarom mondani 38) fölött szerző, "azt hittem, hogy padka, így kétszer nekitolattam az oszlopnak" sofőr. De valahogy éreztem, hogy menni fog ez nekik, nem volt bennem semmi félsz. Nagyi is érezhetett valamit, mert aztán hazafelé megköszönte a bizalmat...

Több turnusban érkezésünk egyébként hihetetlen hatással volt pici családunkra (magyarul ránk, a szülőkre). Gyönyörű környezet, kedves ceremónia, mi meg csak az órát és a telefont lestük felváltva. Aztán már nem bírtuk, megcsörgettük őket, mint kiderült pont abban a pillanatban, amikor megérkeztek. És akkor rohantunk, mint a hülyék, hiszen már vagy 5 órája nem láttuk a gyerekünket!

Aki aztán az esküvőn töltött idő java részét a parkolóban töltötte, "kivételesen" autókat simogatott, illetve Apa autójához rohangált önfeledt "áppá-áppá" kiáltások közepette. Szépen kihasználta a ritkán látott, kicsi lányuk esküvőjén mégkisebb unokájukra koncentráló nagyszülei totális odaadását! Pörögtek szépen Matyi körül, ahogy azt illik! De azért jutott egy kis idő egy bazi nagy szelet tiramisú behajtogatására is. (Jó, hogy a teljes felhozatalból a potenciálisan nyers tojást, koffeint és alkoholt tartalmazót választotta! Persze csekkoltam, és arra jutottam, hogy az eredeti recepthez nem épp foggal-körömmel ragaszkodva készült a süti, szóval nem kell aggódni!) Ja, és Matyu csajozott is egy kicsit, a fotón épp a gyereksereg korban Matyuhoz közel álló hölgyeinek legszebbikével, Júliával látható.

Éljen az ifjú pár! (Melyik is?)

0 megjegyzés: