Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2009. június 1., hétfő

Ugyan má', ki az a Talma?!?


Tessék azonnal elfelejteni a címben szereplő úriembert, itt van ugyanis a holnap sztárja! Mondjuk ha az ő méretei az ideálisak a motorsporthoz, akkor (is) gyorsan túl leszünk ezen a témán, Matyi szerintem 10 éves korára hozni fogja a méreteket. A lábat tuti*.

Na, de a lényeg: Matyi a pnkösdi hosszú hétvégét (konkrétan annak 3 nem esős óráját) arra használta, hogy tökélyre fejlessze eddig inkább viccesnek nevezhető motorozási képességeit. Korábban felváltva azzal sokkolt, hogy vagy (a nagyfiúktól ellesve) a "nyereggel" kb. 30 fokos szöget zárva hátradőlve "motorozott", ha lehet gyakori kézelengedésekkel, vagy pedig gumiparipájához hasonlóan ugrált a motorral. Ami igen vicces látvány, de azért megfigyeléseim szerint nem veszélytelen.

És akkor a jelen: 1. remekül kormányoz, 2. lépegetve, és 3. páros lábbal lökve is csodálatosan halad, 4. ordít, ha nem arra (értsd: HÉV felé, világgá) megyünk, amerre ő akar.

A motorozás kapcsán belenéztem az üveggömbömbe, és az alábbi problémákat látom:
  1. mindig más motorja kell, és ha lehet, egy számmal nagyobb a nekünk valónál,
  2. megpróbáltam, de sehogy sem tudom a babakocsira applikálni a motort, mely látvány eddig szánalmat keltett bennem, azért még mindig jobbnak tűnik, mint a fülre akasztás, ne adj Isten babakocsi tolás közben kézben cipelés,
  3. ha nem akar arra menni legalább az esetek 51%-ban, mint én, akkor hogyan fogunk hazakeveredni???


Na mindegy, ez a jövő zenéje, most még nagyon büszkék vagyunk és örülünk. És nagy örömünkben majd megpróbálunk arra is rájönni, hogy miért sikerült 90 fokban elfordítva felvennem videóra az első naaaagy motoros kirándulást.

*Nem bírom megemészteni ezeket az óriás patákat! Fel is emlegetem elég gyakran, Matyi meg kiröhög. A pata szó ugyanis nála (per pillanat) a nagyon vicces kategóriába tartozik.

0 megjegyzés: