Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2009. június 7., vasárnap

Balatoni évadnyitó 2009


Bár a meteorológusok meg az esőcsinálók mindent megtettek, hogy tovább toljuk magunk előtt az oly rég óra vágyott balatoni évadnyitót, szombaton csak összeszedtük a bátorságunkat, és leugrottunk kedvenc nyári helyünkre.

Nagyjából nyolc hónap telt el azóta, hogy elbúcsúztunk (többször is) a balatoni nyártól. Nem tűnik soknak ez az idő, de azért ha belegondolunk, mégiscsak közel Matyu eddigi életének fele telt el azóta. Így egyáltalán nem meglepő, hogy szinte minden más, mint tavaly!

  • Most már nem bőgéssel, hanem brummogással telt az utazás. Mondjuk szerintem ha kevésbé jó társasága van Matyinak ott a hátsó ülésen, akkor azért lett volna bealvás is. De hát ott volt Nagyi, aki hamarosan megszerzi közlekedésmérnöki diplomáját! Így most már (hála a jó égnek) nem az Ovisok aranyalbumának slágereivel próbálkozunk, hanem "ott egy Combino!", "hóóó, ott a 173-as busz!", "Matyi, nézd, Sprinter!" kommentek röpködnek.
  • Megérkezünk, és lerakjuk! Óóóó, tavaly még "állandóan" fogni kellett, kúszni ugye elvből nem, mászni meg még nem mászott. Most meg felpattan a motorra, és hátrarobog. Aztán gyorsan vissza, majd újra hátra. Meg fel a lépcsőn. Meg szíve szerint le is, de neeeee!
  • Rohangál a házban, és úgy tűnik, Nagyi szobája tetszik neki leginkább. Ez nagyon bíztató, mert ugye azt már eldöntöttük, hogy Nagyi lesz az a szerencsés, aki reggel mehet Matyuval a strandra játszózni, de így talán a reggeli műsor egyéb részeit is megoldhatják kettesben. Na jó, ez csak álom, meg félig-meddig vicc, de azért jól hangzik!
  • A séták láthatóan bonyolultabbak lesznek. Pedig oly boldogan indultunk első sétánkra, nem a babakocsiban ült, ne adj Isten vonyított a drága gyermek, hanem vígan hajtotta motorját. Hajjj, de jó dolgunk, meg de szép nagy fiunk van, gondoltuk mi. Aztán 5 perc múlva kiderült, hogy Matyu szerint teljesen rendben lévő dolog lenne motorral belehajtani a Balatonba. Ennek ellenkezőjéről elég nehezen sikerült meggyőzni.
  • Ahogy arról is, hogy merre vegye az irányt motorjával, de ezt igazából előre sejthette (volna) az, aki előre elgondolkodik.
  • Ami változatlan: zseni a gyerek! Nem csak a Balatonban úszkáló kacsákat gá-gá-zta le, hanem a betontéglával kirakott árkot is az út szélén! Jó, ezzel azért okozott egy kis fejtörést, de aztán csak beugrott: Rákos patak! Persze, ugyan ezek a betonlapok, csak hát abban víz is van, meg a gá-gá-k! (Aki azt meri mondani, hogy a kacsa háp-háp, velem gyűlik meg a baja!)

Kár, hogy haza kellett jönni, de hát ez van. Most már csak kieste magát az eső, és akkor retteghet a Balcsi, Matyi bizony jön!

0 megjegyzés: