Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2009. február 13., péntek

Brmmm-brmmm


Vagy bmmmm-bmmmm. De az is lehet, hogy bümmm-bümmm. Nem tudom megállapítani, pedig nagyon lájtos túlzással élve egész nap ezt hallgatom. Azért túlzást ezt állítani, mert néha ugye eszik, meg ö-ö-ö-zik is. Na jó, meg ünnepnapokon előjön a gagli-gagli is.

Na, de ne szépítsük a dolgokat, Nyuszihusi (legújabb, jó mi?) hónapok óta bümmög. És bümmög. Pedig az életemre esküszöm, hogy nem tanítottam rá. Persze azt nem állítom, hogy soha nem hagyta el a számat egy-egy bümmm-bümmm, de ennyi erővel már folyékonyan beszélhetne is, nem? Szóval a lényeg: mára meggyőződésemmé vált, hogy ez bizony kőkemény genetika. És itt nem arra gondolok, hogy Apa minden hétvégén befekszik a kocsi alá, és bütyköli, ha pedig nem, akkor pedig egy N-es Ladát nyúz a terepen. Hanem arra, hogy Marci is jó ideig csak brümmögött (meg ö-ö-ö-zött), aztán kezdett csak el beszélni. Eleinte Nagyi szerint csak annyit, hogy Tabantató. Meg hogy Apa unokatesójának kisfia állítólag jó ideig annyit mondott csak, hogy Anya, Apa, Seat és Mazda (na jó, az autómárkákra nem emlékszem, meg csak elmesélésből hallottam). De a lényeget értjük, nem?

Szóval itt állunk szemben egy talpig férfival,aki bümmög. A legváratlanabb helyzetekben (is), és a legváratlanabb dolgokra (is):

Ha valaki nem tudná, az alábbi dolgok is bümmm:
  • legfontosabb: a vonat is, mert kereke van
  • a Szent Lidli Mikulás síbotjának vége, mert kerek
  • Makimajom szeme, mert nem tudom miért
  • altatáskor pólómon a gomb, mert a bümm egyértelműen jobb, mint aludni, legalábbis elaludni
  • "Ha a világ rigó lenne" könyv hátulján lévő kép bal alsó sarkában lévő cicájának a szeme (na ez már nekem is fájt)
  • mesekönyvben a szénásszekér és a kerekeken guruló hintaló, vagy mi (ezen meg Nagyi akadt ki meglehetősen)
  • és a tiszteletbeli bümmög, mert bümmögnek: mixer, a szent mosógép szent centrifuga programja, a porszívó és az a csodálatos salátacentrifuga

A fentiek alapján nem nehéz kitalálni, hogy nagyon szeretünk a garázsban lenni (főleg én), borzasztó nagy élvezet autókázni, a sok bümmm-bümmm között, és nincs izgalmasabb, mint reggelente az ablakból lesni a szomszéd házak garázsaiból kiálló bümmm-bümmm-öket. És nagyon sajnáljuk (főleg ő), hogy környékünkön elhanyagolható az bümmm-bümmm forgalom. Brühü.

A rajongást felismerve beszereztünk bümmm-bümm-ös pizsiket és egy bümmm-bümmm-ös polót is. Ez kevésnek tűnhet, de például a héten elég volt a hétfőn felvett bümmm-bümmm poló ahhoz, hogy egész héten bümmmögjön a pólójára mutogatva. Jó, lehet, hogy segített a keddig brummm-brummm mackós póló is...

Apával egyeztetve a befektetési alapok remek performansza ellenére befizetjük a Matyunak szánt életbiztosítást, csak összejön majd belőle egy jó kis bümmm-bümmm.

Juj, és amit majdnem kifelejtettem: csak olyan új "szavakat" hajlandó befogadni, amik rokon hangzásúak bmmmel. Így lett mostanság egyik kedvenc játékunk a "bummm" kidobom a kiságyból a plüssállatot, Anya meg "bummm" bedobja. Ez nagyon megy.

0 megjegyzés: