Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2011. január 9., vasárnap

Kedvenc barkácsboltunk, az OVI

Nagyjából az egész őszt végignevetgéltem azon, hogy Matyi délutánonként bölcsi után az "oviba" megy Nagyival. Nagyi ugyanis rájött, hogy egy barkácsbolt legalább olyan remek program, mint egy cementtelep, vagy egy Volvo munkagépkereskedés. Matyi pedig nem jött rá, hogy az ovi és az OBI nem ugyanaz. Ahogy eljöttek a sötét, hideg esték, Matyu és Nagyi rászoktak a rövidített cementtelep-Volvo kereskedés-vasútállomás-buszvégállomás bölcsilevezető körre, az ovi-OBI pedig mellőzve lett.

Míg el nem jött a pillanat, amikor meguntuk, hogy a csapból dől a víz, de nem csak akkor, és nem csak ott, amikor és ahol mi szeretnénk. Ezzel megszületett a remek hétvégi program a család férfitagjai számára, nekem pedig a nyugodt főzés reménye.

Tegnap esti altatásnál a vasárnapi programra készülve leleményesen bevetettem a "ha nem fekszel nyugton az ágyban, nem mehetsz Apával az OBI-ba" fenyítést, amire ha fegyelmet nem is, de egy nagyon cuki választ kaptam: "Ha pelusba kakilok, nem mehetek oviba!"
Drága OBI-nknak, vagy inkább az ott vásárolt csaptelepnek köszönhetően ma is nevethettünk egy hatalmasat. Matyi teljesen beindult, hogy szereljék be a szerzeményt, de Apa reálisan felmérte képességeit, és nem élt ezzel a lehetőséggel. Matyi nem értett egyet.

Matyi: "De Apa miért nem fölrakja?"
Apa: "Mert majd jön a Czékman Dezső bácsi, és felrakja!"
Matyi: "De Apa a legerősebb, nem a Czékman Dezső!"
Na erre nem jött túl gyors válasz.

0 megjegyzés: