Üdvözlet

Üdvözöllek kedves látogató Matyi világában! Ez lenne az a hely, ahol megpróbálom megörökíteni kicsifiunk egyre érdekesebb világának eseményeit. Önmagunk szórakoztatása, az emlékek későbbi felidézése a cél, de nem bánjuk, ha másnak is okozunk egy-két vidám percet...

2009. november 16., hétfő

3+1 kedvenc szó

Lépjünk túl azon, hogy még mindig nem számoltam be alaposan arról, hogy Matyi bizony beszél és beszél és beszél, és csapjunk bele a "közepibe"! Szóval íme a 3 dobogós kedvenc szó, na és egy ráadás:

denejeje(denememe) - Denevér. Matyi erősen rácuppant a ("Nagyi, ezeket már megint honnan bányásztad elő?") Mi micsoda könyvekre. Ennek egyik előző századi kiadású "Ahogy az állatok látnak, hallanak és éreznek" kötetén díszeleg egy szép denejeje, no meg a régi kedvenc "Éjszaka a vadonban" is találni egy párat.

gaboly - Bagoly. Persze amint kiszúrta, hogy tetszik nekünk (nem volt nehéz, Jobi apu szétröhögte magát), nem nagyon hajlandó mondani, de azért Szabó Magda Ki hol lakik? című gyönyörűséges könyvével, no meg kis szerencsével elő lehet belőle valahogy csalogatni. Egyébként gabolyra hajaz gépa is, akit az unalmas felnőttek békának hívnak.

babacs-cs - Ezzel kellett volna kezdenem, annyira cuki! Kicsit nehezen jöttem rá, de aztán egy autó (akarom mondani személyesen Mr. King) tologatása során derült ki, hogy a baba-cs-cs bizony babakocsi! Csak hogy pozitív legyek, gondolom ez már megint egy olyan dolog lesz, amit nagyon fel akarok venni, de ezredszerre se fog sikerülni. Remélem, azért sikerül valahogy az emlékezetembe vésni, ahogy mondja!

És a ráadás: kosztos - Itt egy pillanatra azt hittem, önkritikát gyakorlunk, és ha már Nagyi szakácsnőnek hívja magát, akkor mi leszünk a kosztosok. De aztán kiderült, hogy a kosztos az csak koszos. De így is aranyos!

0 megjegyzés: